Bij SELF@WORK bekijken we samen met u welk verwarmingssysteem aan uw behoeften, mogelijkheden en budget voldoet. We doen een warmteverliesberekening van uw woning en bepalen samen de verwarmingselementen en het ketelvermogen. Met het gekozen zelfbouwpakket kan u zelf met uw verwarmingsinstallatie aan de slag! Met de ondersteuning en begeleiding van SELF@WORK kan u op uw eigen tempo werken en u bespaart er een grote som geld mee uit.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een vorm van verwarming die in de vloer is ingebouwd. Het zorgt voor een gelijkmatige stralingsverwarming waardoor de ruimte aangenaam aanvoelt. Door de gelijke stralingsverwarming zorgt het voor een gelijke temperatuursverdeling van kop tot teen. Vloerverwaming is dus het meest ideale systeem als u houdt van een gelijkmatig verdeelde warmte over de ganse ruimte. Bovendien worden nieuwe woningen steeds beter geïsoleerd waardoor het totale warmteverlies van een hedendaagse woning, in vergelijking met niet geïsoleerde woningen, aanzienlijk kleiner is geworden. Hierdoor kan een woning volledig met vloerverwarming worden opgewarmd, waardoor bijkomende verwarmingselementen (vb. radiatoren) nagenoeg volledig overbodig worden. Doordat bij vloerverwarming het ganse vloeroppervlak dienst doet als verwarmingslichaam volstaat een lage vloeroppervlaktetemperatuur om de woning volledig op te warmen. Hierdoor ontstaat er een aangename stralingswarmte waardoor de lucht minder zal uitdrogen en de luchtbewegingen in de woonvertrekken zeer gering zullen zijn. Dit resulteert in een gevoelige verhoging van het warmtecomfort.

Infraroodverwarming

Infraroodverwarming werkt volgens het stralingsprincipe. Hierbij worden eerst de objecten opgewarmd. Deze objecten gaan op hun beurt warmte afgeven aan de lucht. Op die manier ontstaat een proces van opwarmen zonder dat eerst een groot volume lucht dient opgewarmd te worden. Hierdoor kan men in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen zuiniger omspringen met energie. Bovendien is de ruimte zeer snel op temperatuur en zorgen de geluidloze werking en de geringe stofcirculatie voor een extra comfort.

Lucht-water warmtepomp

Het water dat doorheen uw vloerverwarming stroomt kan worden opgewarmd met een lucht-water warmtepomp. Deze zal warmte aan de lucht onttrekken en voert die lucht via een watercircuit naar binnen. Die warmte kan je ook gebruiken voor je sanitair warm water.

Hoe werkt een lucht-water warmtepomp?

Een lucht-water warmtepomp pompt een koelmiddel in een gesloten circuit rond. In de verdamper neemt het koelmiddel warmte op uit de buitenlucht. Doordat de druk in de verdamper daalt zal het koelmiddel koken en verdampen. De damp zal door de compressor worden getransporteerd naar de condensor, waar de damp afgekoeld wordt door het koude water van de verwarmingsinstallatie. De damp condenseert daardoor en wordt opnieuw een vloeibaar koelmiddel. De opgenomen warmte uit de buitenlucht komt door dit proces weer vrij en wordt overgedragen op het circulerende water in het afgiftesysteem van de warmtepomp.

Waarom kiezen voor een lucht-water warmtepomp?

Een lucht-water warmtepomp wordt gekozen om bestaande huizen bij een grote renovatie, of nieuwbouwwoningen, van een milieuvriendelijk energiesysteem te voorzien. Het is niet altijd mogelijk om een geothermische warmtepomp te installeren, bijvoorbeeld bij renovatie, of omwillen van het kostenplaatje bij nieuwbouw. Een warmtepomp die warmte onttrekt aan de buitenlucht is dan een goede oplossing, omdat er voor dit systeem geen ingrijpende aanpassingen dienen te gebeuren, zoals bijvoorbeeld een grondboring.
Bovendien heeft een warmtepomp een enorm positieve invloed op uw E-peil.

VRIJBLIJVENDE OFFERTE VOOR EEN VERWARMINGSINSTALLATIE?VRAAG GRATIS UW PRIJS OP MAAT